Bambusa Kvindeligaen 2021-22

Bambusa Kvindeligaen 2021-22 var den 86. sæson af Damehåndboldligaen, der startede med første ligakamp den. 31. august 2021. Ringkøbing Håndbold, oprykkede til ligaen den forgangne sæson.

Turneringen blev afviklet med et grundspil og et slutspil. I grundspillet spillede alle holdene mod hinanden ude og hjemme, og ved afslutningen heraf gik de otte bedste videre til playoff, mens det nederst placerede hold rykker direkte ned i 1. division. De resterende hold fra placeringen 9.-plads til 13.-plads, spillede nedrykningsgruppe, hvor den lavest placeret hold spillede playoff-kampe mod nummer to og tre fra 1. division, om pladser i næste års liga. Vinderne af 1. division rykkede automatisk op.

Playoffspillet for de bedste hold foregik i to puljer af fire hold, der spillede alle mod alle ude og hjemme. Efter dette afgør slutspillet DM-medaljerne, idet de to bedst placerede fra hver pulje gik videre til semifinalerne. Semifinalerne blev spillet bedst af tre kampe, og vinderne af semifinalerne gik i finalen, mens taberne spillede bronzekamp. Begge disse opgør blev ligeledes spillet bedst af tre kampe.