Aller au contenu principal

Voetbal op de Olympische Zomerspelen 1908

Voetbal is een van de sporten die beoefend werden tijdens de Olympische Zomerspelen 1908 in Londen.

Acht teams hadden zich ingeschreven voor dit toernooi, waarvan twee uit Frankrijk. Ieder deelnemend land mocht maximaal vier teams inschrijven. De teams uit Hongarije (dat had geloot tegen Nederland) en Bohemen (dat had geloot tegen Frankrijk A) trokken zich kort voor het begin van het toernooi terug.

Naast de gouden medaille werd aan het winnende team een door de Engelse voetbalbond beschikbaar gestelde wisselbeker uitgereikt.

Toernooimodus

De winnaars van de gouden en zilveren medailles werden via het normale knock-outsysteem bepaald. De twee winnaars van de wedstrijden tussen de vier verliezers uit de eerste ronde zouden spelen tegen de twee verliezend halvefinalisten. De winnaars van deze twee wedstrijden zouden tegen elkaar spelen om de bronzen medaille.

Competitieschema

Heren

Eerste ronde

Halve finales

Bronzen finale

Omdat Frankrijk zich ook terugtrok speelden Nederland en Zweden direct na de eerste ronde om de derde plaats.